מידע מקצועי

יתרונות המעבר למערכת ארכיב 1 קלאוד עם הגנת siem

יתרונות המעבר למערכת ארכיב 1 קלאוד עם הגנת siem

מאת: רונן כהן צמח מנכ"ל קבוצת ארכיביון ומומחה לניהול ואבטחת מידע.

מתוך ילקוט מאמרים: מאמר מספר 1

מהי למעשה הגנת מערכת Siem?

siem (Security Information and Event Management)

בעידן הדיגיטלי, ארגונים שומרים כמויות עצומות של מסמכים ונתונים בארכיבים דיגיטליים בענן.

עם המעבר לענן, גוברת החשיבות של אבטחת מידע משולבת המגנה על נכסי המידע הרגישים של הארגון.

במאמר זה נסקור את היתרונות המרכזיים של מערכת ארכיב דיגיטלי בענן ומערכת אבטחת מידע וניהול אירועים  כגון: הצפנה, שרת הלבנה וכיצד שילוב אמצעי אבטחה מספקים שכבת הגנה חזקה ומקיפה לארגון.

מערכת Siem

(ניהול מידע ואירועי אבטחה) הוא פתרון אבטחה שמטרתו לאסוף ולנתח אירועי אבטחה ממקורות מגוונים בארגון בזמן אמת, כדי לזהות איומים ולהגיב להם לפני שהם גורמים נזק.

המערכת מרכזת לוגים ונתונים ממערכות שונות – שרתים, התקני רשת, מסדי נתונים, יישומים, שירותי ענן ועוד – ומנתחת אותם כדי לחשוף אנומליות ודפוסים חריגים המצביעים על פוטנציאל לפרצת אבטחה.

המערכת יכולה לזהות ניסיון גישה בלתי מורשה לארכיב הדיגיטלי או כמות הורדות למשל, חריגה של מסמכים והתרעה מיידית לצוותי האבטחה.

המערכת מבצעת ניטור ואנליזה רציפה של אירועים ממקורות שונים, ומאפשרת תצפית רחבה על מצב האבטחה בזכות איסוף מרכזי של נתונים ויכולת לזהות איומים בזמן אמת.

הודות למערכת, הארגון נהנה מראייה כוללת של כל הפעולות המתרחשות בארכיב הדיגיטלי המערכת מסוגלת לבצע קורלציה (התאמת נתונים) בין אירועים שונים ולחבר בין נקודות מידע כדי לחשוף מתקפות מורכבות​.

יכולות הניטור וההתרעה של המערכת מאפשרות תגובה מהירה ברגע שזוהתה פעילות חשודה (כגון ניסיון חדירה או שינוי בלתי מורשה במסמך), המערכת שולחת התראה באופן אוטומטי למנהלי האבטחה, כך ניתן לעצור איום עוד בתחילתו, למנוע דליפת מידע מהארכיב, ולהקטין את זמן הזיהוי של אירועי סייבר.

 המערכת שומרת לוגים מפורטים באופן מלא  ומאפשרת הפקת דוחות ציות וחקירה במידת הצורך – מה שתורם לעמידה ברגולציות ודרישות ביקורת שונות.

יתרון מרכזי של שילוב המערכת בארכיב 1 קלאוד בענן הוא היכולת לזהות פרצות ואיומים לפני שהם פוגעים בפעילות העסקית.

המערכת מספקת  שכבת הגנה פרואקטיבית: במקום להסתמך רק על הגנה פסיבית, מזהה באופן יזום תבניות התקפה או אנומליות במערכת הארכיב הדיגיטלי, ובכך מאפשרת לארגון תגובה מיידית למניעת נזק.

עבור ארכיב דיגיטלי המכיל מידע רגיש, כמו תיקי לקוחות, מסמכים פיננסיים או קניין רוחני – היכולת הזו קריטית לשמירה על אמינות הארכיב ועל אמון הלקוחות שהמידע שלהם מוגן.

יתרונות ההצפנה ושימוש בה בארכיב 1 קלאוד

אחת מאבני היסוד בהגנת ארכיב דיגיטלי בענן היא הצפנת הנתונים.

הצפנה פירושה שמירת המידע בצורה מוצפנת (מקודדת) כך שרק גורמים מורשים בעלי מפתח ההצפנה יכולים לפענח ולקרוא אותו.

בארכיב 1 קלאוד ובפתרונות ענן דומים מיושמת הצפנה חזקה הן בעת אחסון הנתונים בענן והן בעת העברתם ברשת, מה שמבטיח הגנה על סודיות המידע לכל אורך הדרך.

להצפנה בארכיב הדיגיטלי יתרונות רבים ומשמעותיים כגון שמירה על פרטיות וסודיות המידע ושרק מורשים יכולים לקרוא את המידע, הגנה על נתונים רגישים ועסקיים ומידור. 

אפילו אם יצליח גורם לא מורשה לחדור למערכת, הוא ימצא את המידע מוצפן באופן שאינו ניתן לפענוח ללא המפתחות המתאימים.

ברגע שהמידע מוצפן בשרתים מצטמצם באופן ניכר הסיכון לדלף מידע או גניבת נתונים.

הלקוחות ועובדי הארגון יודעים שהמידע מוגן ברמה גבוהה גבוהה ביותר מה שתורם להגברת האמון של המשתמשים ומחזק את המוניטין של הארגון כמגן על פרטיות הנתונים.

ההצפנה מסייעת לארגון לעמוד בדרישות ציות ורגולציה בעיקר של מי שכפוף לתקנות ממשלתיות או דרישות של בנק ישראל בכל הנוגע לנתונים פיננסיים.

 יתרון נוסף הוא הפחתת סיכון פיננסי ונזק בעת אירוע

 הצפנה מפחיתה את ההשלכות הכלכליות של פרצת אבטחה, גם אם ייגנב מידע מהארכיב, כל עוד הוא מוצפן ולא נפרץ המפתח, הנזק הממשי מצטמצם. כך הארגון מוגן טוב יותר מתביעות או הפסדים כספיים שנובעים מחשיפה של מידע רגיש.

השימוש בהצפנה בארכיב 1 קלאוד מעניק שכבת סודיות חשובה: המידע מוגן מבפנים דרך קידוד הנתונים עצמם בתוך השרתים עצמם, בנוסף לשאר מנגנוני ההגנה החיצוניים.

חשיבות שרת ההלבנה והשפעתו על אבטחת הנתונים

ארכיב דיגיטלי בענן מכיל לרוב קבצים רבים מסוגים שונים, שחלקם מגיעים ממקורות חיצוניים (למשל, סריקת מסמכי נייר, העלאת קבצים על-ידי משתמשים, קבצים מצורפים מהאימייל וכד') כאן נכנס לתמונה שרת ההלבנה. – רכיב אבטחה ייעודי שתפקידו לסרוק ולנטרל איומים.

הלבנת קבצים היא טכנולוגיה שמטרתה לנקות קבצים המכילים תוכן זדוני פעיל, 

כגון וירוסים, סקריפטים מזיקים, מאקרו עוינים או נוזקות יום-אפס, ולספק למשתמשי הארכיב רק גרסה בטוחה של הקובץ.

בעקבות דרישות של לקוחות הפועלים תחת מעטה רגולציה של מערכת הסייבר ומשרד האוצר והמשפטים להוסיף שרת חיצוני למערכת של הארכיב הדיגיטלי ולמעשה תשמש כשכבת הגנה נוספת לפני כניסת הנתונים לאזור הסטרילי של המערכת.

לקוחות צריכים לשים לב שפקודות מאקרו או סקריפטים המשמשים להעברת נתונים או שאיבת נתונים יימחקו מהקובץ המקורי והלקוחות שלנו מקבלים התראה מיידית למערכת בעת שמתגלה קובץ כזה.

הלקוח יכול לבחור לשמור את הקובץ הספציפי אצלו בשרתים שלו או לוותר על פקודת המאקרו.

שרת ההלבנה "משטח" את הקובץ , מרדד את הנתונים לרמת מסמך פשוט ללא אפשרות לייצר שכבות פעולה נוספות על הקובץ כדי להימנע מסיכון הפעלה של תוכנה זדונית על הקובץ.

בכל פעם שמעלים מסמך לארכיב הדיגיטלי, שרת ההלבנה סורק אותו לעומק: הוא בודק את מבנה הקובץ, מחפש תוכן חשוד או קוד פעיל העלול להיות זדוני, ומסיר חלקים חשודים (או ממיר את המסמך לפורמט בטוח יותר במידת הצורך).

תהליך זה מתרחש אוטומטית ובשקיפות למשתמש – הקובץ יתווסף לארכיב רק לאחר שעבר "טיהור" ואושר כנקי.

באופן דומה, בעת הורדת קובץ מהארכיב או שיתוף שלו מחוץ לארגון, שרת ההלבנה יוודא שהקובץ הבטוח הוא שנמסר, וכך מגן גם על שותפים וגורמי צד ג' המקבלים קבצים מהארכיב.

היתרונות של שרת הלבנה משמעותיים מאוד עבור אבטחת הארכיב:

ראשית, הוא מגן מפני איומי נוזקות המסתתרים בתוך קבצים, אפילו אם עובד תמים מעלה בטעות קובץ נגוע, שרת ההלבנה יירט את האיום לפני שהנוזקה תתפשט לרשת הארגונית, בכך נמנע תרחיש מסוכן של התבססות נוזקה בתוך מערכת הארכיב

שנית, מאפשר שיתוף מידע בטוח ארגונים יכולים להמשיך לשתף קבצים מתוך הארכיב עם לקוחות או ספקים, בביטחון שהקבצים עברו ניקוי ואין בהם רכיב זדוני,  זה קריטי במיוחד בעבודה מול גורמי חוץ, שכן זה מונע מצב בו הארגון מפיץ בלי כוונה וירוס לגורם אחר.

שלישית, השימוש בהלבנת קבצים תורם לעמידה במדיניות אבטחה מחמירות שאומצו בארגונים רבים ובמגזר הציבורי.

כיום יש דרישה בענפים מסוימים (כגון מוסדות פיננסים או גופים ביטחוניים) שכל מדיה דיגיטלית תעבור "הלבנה" לפני כניסה לרשת הפנימית.

ארכיב1 קלאוד עם שרת הלבנה עונה על דרישה זו, ובכך מתאפשר לארגון לנצל את יתרונות הענן בלי להתפשר על סטנדרטי האבטחה הגבוהים ביותר.

יתרונות אבטחת מידע משולבת בארכיב דיגיטלי בענן

ארכיב 1 קלאוד משלבת מספר רכיבים בהגנה ומעניקה לארגון מעטפת הגנה רב-שכבתית המקיפה את כל היבטי אבטחת המידע.

השילוב ההדוק בין הכלים השונים יוצר סינרגיה: כל רכיב מטפל בשכבה אחרת של אבטחה (אחד מנטר, אחר מונע, אחר מקשה על תוקף וכן הלאה) וכך במקרה שכשל רכיב אחד, האחרים עדיין מגנים על המידע.

גישה זו תואמת את עקרון ההגנה לעומק: ריבוי שכבות אבטחה כדי לצמצם למינימום את הסיכוי לפריצה מוצלחת.

לסיכום: שילוב יכולות מרובות מעניקות ללקוחות ארכיב 1 קלאוד מספר ממדים מעבר להצעת הערך של השירותים שהמערכת מביאה כבשורה לארגונים. 

בניית עץ ארגוני, חתימה מרחוק של מסמכים, סבב חתימות ארגוני, מידור עובדים ומשתמשים, הלבנה , הצפנה, ומערכת ניטור ובקרה על ידי תוכנות שונות וצוות אבטחה שמגיב לאירוע .

אנו פועלים כדי לתת את המענה השירותי הרחב ביותר הן בהיבטי יכולות המערכת בכל הנוגע לאמינות יעילות ומהירות והן בהיבטי אבטחת מידע והגנת סייבר.

הצטרפו אלינו. 

חזרה לכל המאמרים

מאמרים נוספים