גיבוי בענן
מאת: רונן כהן צמח מנכ"ל קבוצת ארכיביון ומומחה בתחום ניהול מערכות ואבטחת מידע
עולם מושגים רחב ומרתק נמצא בתוך "גיבוי בענן".
לעניין שירותי הארכיב מדובר על ניהול מתקדם נוח ויעיל של כל המסמכים, סוגי הקבצים השונים, מקבצי אופיס שונים, פי די אף, תמונות, קבצי שמע ומדיה וכלה במיילים המועלים כולם למקום אחד המאפשר לכל משתמש גישה ישירה, מאובטחת, ובלתי אמצעית עם
שרות נדרש.
ישנו עדיין חסם טכנולוגי של שימוש עבור משתמשים רבים.
חסם שבא לידי ביטוי מחשש הנובע מהרצון לדעת איפה המידע מאוחסן, כמה הוא מאובטח, למי יש גישה, האם יש גיבוי, איך מקבלים שרות, מה מהירות הגישה , איך מונעים זליגת מידע סודי ורגיש, האם זה עולה יותר ממה שזה עולה לי כיום ועוד.
בשנים האחרונות ארגונים רבים מעבירים את הפעילות שלהם לענן.
לא בהכרח את איחסון המידע והגיבוי, אלא את כל הפעילות היצרנית, התפעולית, הבקרה, והניהול על מערכות מרוחקות
המאפשרות גמישות מרבית לארגון ויחד עם זאת הוזלת עלויות משמעותית, תוך שמירה על יתרון לגודל של ספקיות האינטרנט וחוות האירוח הנדרשות לעמוד ברגולציה עדכנית ומחמירה.
הארגונים אותם אנו מלווים נדרשים לבצע הליך חינוך ארגוני.
ברמה הראשונית לבצע איפיון לצרכי הארגון, האם השינוי מייעל את שיטת העבודה ? מה צריך לפתח ולשנות? מי הם סוכני השינוי? , ומה נדרש להשקיע לאורך זמן.
איך מבטיחים את המידע שיימצא מחוץ לארגון לראשונה, למי תהיה גישה, איך לבחור ספק שיעמוד לרשותי בכל עת, ובעיקר בשעת משבר.
האם המידע יאוחסן בחוות שרתים מקומית או בינלאומית ומה המשמעות מבחינת הלקוחות שלי, האם יינטשו אותי לאחר שאיני שומר את המידע בתוך הארגון אלא מעביר אותו לספק צד ג'.
לצד החששות ,יש היערכות כלכלית הלוקחת זמן, שדרוג תוכנות והתאמתם לשפות התכנות של האינטרנט, עדכוני תוכנה יומיים, בקרות , ובקרות מפצות.
זה כבר לא משחק של נקודת גישה אחת לארגון, אלא אפשרות לפרוץ למערכות המידע בהתקפות חיצוניות על חוות שרתים, ולכן יש להיערך לנושא בקפידה.
מה היתרונות הגלומים במעבר לענן מבחינה תפעולית?
אין צורך כמעט לשדרג מערכות ולרכוש חומרה, העלות התפעולית מבוססת על תשלום עבור שרות ולא עבור מוצר.
אנו מבקשים ביטחון, מהירות וזמינות לשרות ואת זה נקבל אם נדע לתכלל הסכם שרות הדוק ונכון מול הספק.
אפשרות לגמישות תעסוקתית, אין צורך להגעה למקום העבודה וניתן לתת לעובדים לעבוד מכל נקודה על הגלובוס גישה, ובלבד שהגישה היא ממודרת ומאובטחת.
המערכת יודעת לתת לעובד את המענה היעיל לשם רציפות עבודתו במערכות המידע של הארגון וכך גם עבור לקוח הקצה שעושה שימוש במערכת.
החברות כמובן חוסכות כסף רב באי רכישת שרתים, מחשבים, והתקני איחסון.
חוסכות בכ"א מקצועי שהיה עובד ועוסק ברכש או ניהול תקשורת ויכולות לקבל שירותי מיקור חוץ בהתאם לדרישה.
מערכות המידע מספקות נתונים סטטיסטיים בכל הנוגע ליעילות המערכת, מבחינת מה ששילמת זה עבור מה שצרכת, ואין צורך לרכוש מערכות יקרות לצורך גידול עתידי, מאחר והגמישות התפעולית מאפשרת גדילה אוטומטית לפי הצורך ללא התערבות.
כניסת מערכות קריפטו ושיבוש בבלוקצ'יין יאפשרו מידור טוב יותר , ביזור מידע, וניהול חכם יותר של אמצעים.
חברות רבות לא יחששו להשתמש בגיבוי ענן והעברת כל המערכות לעבודה בענן כי האפשרויות הגלומות בכך רבות יותר והולכות ונהיות זולות יותר עם הזמן.
אם גם לכם יש צורך בגיבוי ענן נשמח לעמוד לרשותכם לשאלות נוספות ולסייע לכם להעביר את הארכיב שלכם לענן מאובטח.